La dolce vite! - Reisverslag uit Sona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu La dolce vite! - Reisverslag uit Sona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu

La dolce vite!

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne-Marije

21 September 2005 | Italië, Sona

Maandagochtend ben ik met mn ouders richting Italie vertrokken... Die dag is een beetje aan me voorbij gegaan, maar we hebben toen tot zuid Duitsland gereden. Dinsdag zijn we om 6.45 vertrokken en om ongeveer 3 uur waren we in Pesciera, een plaats aan het Gardameeer. Aan het eind van de middag zijn we naar Verona gegaan, waar ik gelijk een italiaanse simkaart heb gekocht, mn italiaanse nr is: 0039341178846. Op mn nederlandse nummer ben ik ook nog steeds bereikbaar! Daarna zijn we uit eten geweest. Vanmorgen zijn we naar Idea Verona (=school) geweest. Iedereen daar praat alleen maar Italiaans tegen je.. Maandag heb ik mijn eerste les, ben benieuwd.
Sinds een paar uurtjes, ben ik bewoner van het rustige Sona. Deze plaats ligt ongeveer 15 km buiten Verona, op een berg en heeft ongeveer 9000 inwoners. Ik heb mn fiets meegenomen uit Nederland, maar voor hier is dat niet echt praktisch aangezien ik geen versnellingen heb en dit dorp alleen maar bestaat uit bergen... Maar goed, ze vinden mn fiets in ieder geval mooi :P
Het gastgezin is erg aardig. Vanmiddag genoten van een heerlijke zelfgemaakte lasagne! Ze spreken ook best goed engels... dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar tot maandag doe ik het maar even op die manier, want met het Italiaans kan ik me nog niet redden hoor. Ga straks een abonnement voor de bus regelen en morgenochtend met vader Enzo de bus uitproberen om te zien waar ik moet in- en uitstappen! La dolce vita is dus begonnen! Jullie horen snel weer van me!
Liefs Anne

• 21 September 2005 - 14:43

Lies:

Hoi Anne! Wat gaaf joh, dat je er nu toch eindelijk zit! Ik kan me niet anders herinneren dan dat je het hierover gehad hebt de afgelopen jaren! ;-) Succes en veel plezier! Hou ons op de hoogte! Liefs, Lies

• 21 September 2005 - 17:07

Jose:

heey anne, heel veel plezier! hoop dat het leuk wordt! spreek je snel!dikke kxs

• 21 September 2005 - 19:10

Floor:

Hai Anne!
    Wat cool dat je er nu ook echt bent! Ik vind het echt geweldig voor je dat je Italiaans gaat leren en gewoon in Italië woont! Het wordt zeker weten een fantastische tijd. Heel veel succes en natuurlijk veel plezier!
    Ik denk aan je, heerlijk in het Italiaanse zonnetje... :)xxx
    Floor

• 21 September 2005 - 21:10

Laurien:

haa anne! leuk om te horen dat alles goed gaat!geniet ervan (maar dat lukt vast wel ;) )en alvast veel succes met school!liefs en kus!

• 22 September 2005 - 07:45

Annemieke:

Heey an, ontzettend veel plezier daar! We zullen je zeker gaan missen hier! hou me op de hoogte! En niet te bruin worden he!

Dikke kxs en veel liefs Annemieke

• 22 September 2005 - 12:42

Anke:

Dus eindelijk lekker aangekomen in italie!! is het weer daar nog een beetje te genieten? Hier is het nog steeds zonnig in nederland :d Heel veel succes maar vooral heel veel plezier!!

kuss

• 22 September 2005 - 14:57

Silvie:

Hee Anne! Super om te horen dat alles goed met je gaat! Ben echt benieuwd naar al je verhalen komende tijd! En stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers... Een lekker Italiaans zonnetje, eten en nog veel meer! Zal je op de hoogte houden van alles hier, maar erg veel zal er niet gebeuren daar in dat Zoeterwoude!;-) Liefs Silvie.

• 28 September 2005 - 02:50

Kim:

hey ouwe gek!
    super cool joh dat je er nu eindelijk bent!Ik ben inmiddels helemaal ingebrugerd in de Australische cultuur,ik ben helemaal gelukkig hier. Denk niet dat ik hier ooit nog weg wil hoor...paradijsje zeg maar :D Ik heb je nr opgeslagen,zal je binnekort smsen (als t lukt). Mijn nummer hier is 0061404728008. We gaan er allebei een toptijd van maken! Heel veel plzr!

big hug kimpie