Allerlaatste italiaanse berichtje... - Reisverslag uit Verona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu Allerlaatste italiaanse berichtje... - Reisverslag uit Verona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu

Allerlaatste italiaanse berichtje...

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne-Marije

03 April 2006 | Italië, Verona

Lieve allemaal...

Het is inmiddels alweer april en de tijd begint nu echt te vliegen... Vanmiddag komt robin aan, vanavond vliegt lelia terug en woensdag is het voor mij afgelopen...

Donderdag had ik dus een aperitiefje gedronken met lelia en angela. was erg gezellig. Vrijdagmiddag bij bella napoli pizza gegeten met humi, tomomi en kathrin. Natuurlijk daarna een ijsje (aangezien de zon volop scheen :P) bij de beste en oudste ijstent van verona.
Aan het eind van de middag belde daphne me. Zij was op dat moment in een bar van een vriend van haar (5 minuten van mn huis)en vroeg of ik ff langskwam. Was erg leuk haar nog even te zien voor vertrek. 's Avonds hebben lelia en ik bij onze huisbaas gegeten. Erg lekker. Risotto alla carcioffi daarna insalata en als toetje aardbeien en torta alla ricotta. Afgelopen week was er een filmfestival in verona. Vrijdagavond zijn we met de dochter van de huisbaas naar een italiaanse film geweest. Het was de 1e x dat deze film in italie draaide. Eerder was hij in het buitenland vertoond. Zaterdag ben ik met lelia en kathrin de stad in geweest en om 17.00 uur hadden we afgeproken met humi en emiko (de laatste studeert nu in arrezzo, toscane, en was speciaal voor osn terug gekomen dit weekend. Hebben aperitiefje gedaan bij il bugiardo. Daarna hebben we bij ons thuis gegeten, risotto. Humi en emiko hadden een afspraak 's avonds. Lelia en ik zijn toen voor 1 drankje naar de braziliaanse bar op piazza erbe geweest (braziliaans, omdat er alleen maar brazilianen werken) het zijn een aantal drankjes meer geworden... hahaha het was erg gezellig. Zondag was alweer een lekkere dag. Ben naar castello san pietro gelopen. Vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht over de stad. 's avonds uit eten geweest met lara, monica, stefania, antonio, vittorio en lelia. daarna nog een drankje in campus. Eenmaal thuis hebben lelia en ik nog een hele tijd zitten praten.
Nu ben ik op school. Moest mn diploma nog ophalen. Morgen moet ik helaas mn fiets verkopen... wordt een beetje lastig in het vliegtuig... Zal wel een hele overgang zijn, het weer. Heb uit betrouwbare bron vernomen dat het woensdag best fris wordt in nederland en dat terwijl de temperatuur hier alleen maar oploopt... Probeer de zon in mn koffer te stoppen, maar weet niet of er plaats is... hahaha nou goed, dit was dus het laatste berichtje uit italie... Ik zie jullie allemaal snel!!
Liefs en een dikke kus Anne

• 03 April 2006 - 16:56

Jolieke:

Ciao Anne!

Jeetje jij komt dus ook alweer terug. Ik ben er nu een weekje... het is wel echt raar om daar in Italië je huis uit te lopen met gewoon AL je spullen en zomaar weg te gaan uit de stad waar je toch een half jaar gewoond hebt. Ik vond het idee dat ik dan geen echt eigen plekje meer zou hebben heel kut. Verder is het zelfs na een week hier nog raar om mensen die langs je fietsen nederlands te horen praten!
    Ik wens je heel veel sterkte met het afscheid van iedereen en van de stad, want ik weet hoe het voelt (ook al had ik best zin om terug te gaan..) maar het afscheid van mn huisgenootjes was nogal een drama :-( maar goed, dat laat wel zien dat het echt goeie vriendinnen zijn geworden.

Geniet nog maar van je laatste 2 daagjes :-)

Un bacione, Jolieke

ps. het is hier in Nederland idd koud.. ik was helaas net te vroeg weg uit Florence, want daar begon de lente zo ongeveer de dag dat ik vertrok.. grrr
    ps2. succes ook met je bagage! ik heb het op de een of andere manier voor elkaar gekregen om 20 kilo meer mee terug te nemen dan ik mee heen had genomen!!