La bella Svizzera!
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marije
17 Oktober 2005 | Italië, Sona
Ciao amici!
Come state? Sto molto bene. Il tempo e bene. C'è freddo, ma non piove! Il scorso fine settimana io sono andata con i miei amiche in la Svizzera. E stato molto divertente!
Goed en nu voor de leken onder ons :P
Afgelopen weekend ben ik dus met Kathrin, Lelia en Daphne naar Zwitserland gegaan. Aangezien Kathrin vrijdag vrij was van haar werk, konden we na school gelijk vertrekken (moesten echter eerst nog even naar het huis van lelia, omdat ze haar paspoort vergeten was) Rond 14.00 uur gingen we weg. Ticino is ongeveer 250 kilometer van Verona. Het vakantiehuis bevindt zich in San Abbondio, aan het Lago Maggiore, zie foto's want het uitzicht was echt prachtig! Vlakbij het vakantiehuis was mijn huis... We waren gelukkig op een goede tijd bij Milano en hadden geen last van files! Onderweg zijn we gestopt in Lugano, omdat ze daar een groot winkelcentrum (MET H&M) hebben! Na 1,5 uur gewinkeld te hebben moesten we nog even boodschappen doen. Die avond aten we raklette (schrijf je dat zoo??) Nou goed, het is een zwitserse specialiteit... Voor ons nederlanders is het net zoiets als gourmetten, alleen moet je hier kaas bij smelten en dat erbij eten! We hebben heerlijk gesmuld! Na de maaltijd hebben we heerlijk bij de openhaard zitten kletsen over vanalles en nog wat! (Uiteraard met een lekker flesje wijn!)
Zaterdagochtend hebben we tot een uur of 10 geslapen. Na het ontbijt, toen iedereen was aangekleed, gingen we kastanjes zoeken... Ook dit is een plaatselijke specialiteit. Daarna zijn we naar de andere kant van het meer gegaan om te winkelen in Locarno. Op elke hoek van de straat zag je iemand geroosterde kastanjes verkopen. Het was afgelopen week een soort feestweek met kastanjes. (Wat je al niet kan vieren he?!)
Maar goed, daarna zijn we naar een plaats verderop gegaan: Ascona. Hier was een grote markt,waar vanalles te koop was en natuurlijk ook vers geroosterde kastanjes. Het was hier zelfs zo dat er mannen kastanjes aan het bakken waren waarop een hele rij mensen stond te wachten! Wij gingen niet in de rij staan, want thuis hadden wij zelfgevonden kastanjes! HA
Het was alle dagen prachtig weer (jaa, pap en mam, dat is dus ook mogelijk in Zwitserland), dus we gingen een drankje drinken op het terras, in het zonnetje natuurlijk! Daarna zijn we gaan eten bij een pizzeria. Toen we weer thuis waren hebben we weer de openhaard aangedaan en onze kastanjes geroosterd en opgegeten! Het was de eerste keer dat ik ze at, maar het was erg lekker.
Zondag hebben we eerst het huisje opgeruimd en al onze spullen naar de auto gebracht. Daarna zijn we naar Valle Verzasca gegaan. Hier ben je een grote dam. In Golden Eye is 007 hier naar beneden gebunjyjumped! Ik doe het hem niet na... Daarna zijn we doorgereden naar een stoort rivier met hele grote stenen waar je op kunt liggen, maar dat schijnt gevaarlijk te zijn omdat de rivier uit het niets heel hard kan gaan stromen. Niet voor niets staat overal: so schön, so gefährlich! Maar goed, kijken kan geen kwaad en dat is zeker de moeite waard geweest!
Om 17.00 uur begon onze reis naar huis. Door een wijze opmerking van Daphne zijn we nog ff verdwaald vlak bij mijn huisje hier (ze dacht en kortere route te weten...), maar goed, om 20.00 uur was ik thuis en stond er een heerlijke maaltijd voor me klaar!
Vandaag ben ik weer gewoon naar school geweest. Ik vind het nog steeds erg leuk! Ik wil zo graag die taal spreken! Maar het is best pittig. Ik begrijp steeds (bijna)volledig wat er gezegd wordt, maar het terugpraten is nog steeds lastig, maar ik oefen veel. Het is leuk om te ontdekken hoe meer je steeds begrijpt!
Ook vandaag zijn er bij mij in de klas geen nieuwe studenten gekomen, dus we zijn nog steeds met zn 4en. Op school gaat alles in periodes van 4 weken, dus dit is de laatste week en volgende week komen er weer nieuwe beginners. Waarschijnlijk krijgen we dan ook en nieuwe leraar.
Iedereen die hier weggaat krijgt een certificaat van de school. Ik wil als ik hier wegga graag een internationaal diploma hebben van de universiteit van Siena (hier zit de universiteit Italiaans voor buitenlanders) dus dat wordt nog hard studeren de komende weken, maar goed, ik ben hier gekomen om de taal te leren, en ik ga dus niet weg voordat ik dat kan ;)
Ik vind het leuk om van iedereen te horen hoe het met jullie gaat/ wat jullie doen. Houden jullie me op de hoogte? Lijkt me gezellig!
Tot snel, non farti male!
Bacio, Anne
Ik heb foto's geplaats op mijn album.nl, omdat hier er maar 10 kunnen... om ze te kunnen zien, ga naar: annevederci.mijnalbums.nl
Het zijn er slechts een aantal, maar ik moet nu weer aan de studie, volgende keer meer.
Goed en nu voor de leken onder ons :P
Tot snel, non farti male!
Bacio, Anne
17 Oktober 2005 - 21:00
Laurien:
mocht het met de taal niet zo lukken, dan ontwikkel je iig een shopverslaving ;)!xxx -
17 Oktober 2005 - 22:25
Jen:
Lieve Nichie, Kan ik me alvast bij je aanmelden voor een korte cursus Italiaans als je weer terug bent??? Klinkt erg indrukwekkend in ieder geval!!Heb nu vakantie, dus ben straks kortdurend net zo goed in shoppen als jij...hihi Veel plezier weer!Knuffel -
18 Oktober 2005 - 10:47
Tessa:
hey an, klinkt goed dat italiaans!vet dat je het nog steeds naar je zin hebt en een gezellige groep mensen om je heen hebt. hier gaat ook alles goed. studie is leuk en ik heb al 2 tentamens gehaald;)!!
heel veel plezier nog daar!
dikke zoen
p.s. trek je t nog mbt tot robin? -
22 Oktober 2005 - 09:10
Anne:
heee jen!
als jij naar NY gaat, ben je een volleerd shopper... kan ik hier niet aan tippen hoor!! haha, veel plezier! geniet er van... Ga je foto's maken? X
Hee tess!
ik zie robin over een klein weekje, dus dat is nog te doen!! scheelt echt dat ik niet tot eind december hoef te wachten! Succes met je tentamens!
X -
22 Oktober 2005 - 13:21
Oma En Opa Snijder:
We hebben je foto's gezien, heel leuk, we zijn blij dat je het na je zin hebt en wensen je nog een hele leuke tijd toe, groetjes Opa en oma. -
23 Oktober 2005 - 14:10
Ro&kim:
lieve Anne!
we zijn blij dat je het zo onwijs naar je zin hebt echt gaaf wat je allemaal doet en meemaakt. geniet er lekker van. we missen je erg maar zijn blij dat je het zo leuk hebt. veel plezier en binnenkort sturen we je foto's van ons huisje.
veel liefs en xxxjes
Ro & Kim -
24 Oktober 2005 - 14:58
Silvie:
He lieve anne!
Even helemaal bijgekletst net, super leuk! ;-) Volgens is het daar met de dag leuker! Ik ga snel even mijn agenda checken om een datumpje te prikken!
Heel veel plezier!
Dikke kus. -
26 Oktober 2005 - 12:02
Annemieke:
Heey lieve anne, goed om te horen dat alles goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt! Leuk dat robin snel langs komt want die zal je vast wel missen!! Ik ben net terug uit turkye en het was super gaaf! En heerlijk weer, heb super gelachen met jos en mijn ouders! zal je wel een foto sturen binnenkort! Heel veel succes verder en de groeten van mijn ouders! hele dikke kxs miek