TORINO STA' ATTENTA: VENGO IO!!! - Reisverslag uit Verona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu TORINO STA' ATTENTA: VENGO IO!!! - Reisverslag uit Verona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu

TORINO STA' ATTENTA: VENGO IO!!!

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne-Marije

20 Februari 2006 | Italië, Verona

WOEHOE!!! Jajaja mensen jullie lezen het goed, a.s. woensdag (op de verjaardag van mn paps!!) ben ik toeschouwer bij de 1500 meter dames!! De OS hebben mij niet uitgenodigd om te komen werken, maar ik wilde deze kans niet aan me voorbij laten gaan om een x een kijkje te nemen hoe dat er aan toe gaat! Verder wordt het schaatsen hier niet al te veel uitgezonden... andere sporten (waar meer italianen aan meedoen) zijn belangrijker... En als echte nederlandse wil ik het schaatsen wèl zien! Daphne en ik zitten steeds voor de tv, maar het is maar afwachten wat we te zien krijgen. Afgelopen donderdag bijvoorbeeld (ploegenachtervolging italie - nederland); stel je voor: anne en daphne op de bank, voor de tv, klaar om deze wedstrijd te volgen aangezien het zeker was dat het uitgezonden werd... Pang... stroom valt uit... alleen in ons huis... Tsja daar zit je dan, in het donker. Omdat alleen oma thuis was en zij een beetje verstrooid is, wisten we niet hoe we de stroom weer aan het werk zouden krijgen... Dus zijn we maar naar de stad in gegaan. Toen ik om half 9 thuis kwam deed de stroom het weer, maar het schaatsen was dus wederom aan me voorbij gegaan... Zaterdagavond slechts een stukje gezien. Gister wel bijna alles! Lang leve TIMMER! Hoop dat het woensdag ook een succes wordt! Daar zijn we erg iig zeker van dat we iets te zien krijgen...! Ik ga er met Daphen en Audrey heen. Ik heb een oranje trui aan, dus misschien kunnen jullie me zien op tv :P Neem aan dat jullie ook kijken?!

Vorige week zaterdag hebben Lelia, Daphne, Fumi, Audrey en ik bij Kathrin gegeten. Zij was net verhuisd naar een ander stuk van Verona (nog steeds buiten het centrum..) en had ons uitgenodigd voor het eten. Het werd een echte zwitserse specialiteit: chocoladefondue... Met allemaal fruit doop je dan in een chocoladesaus, zwaar maar zeker lekker!
's Ochtends ben ik met Lelia nog naar Vicenza geweest. Het ligt op ongeveer 50 minuten met de trein van Verona, in de richting van Venezie. Een leuk stadje, kleiner dan Verona, maar een leuke sfeer. Helaas gaat alles tussen de middag dicht, dus dan is er niet veel te doen, maar het was leuk om er een x geweest te zijn.

Vorige week dinsdag was het natuurlijk Valentijn. Hebben jullie veel post gehad? Ik wel... Poste Italiane moest een extra postbode inzetten voor al de kaarten die ik kreeg :P HAHA
Verona stond wel dagenlang in het teken van de liefde... Zucht, het blijft de stad van Romeo e Giulietta he... Van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 februari was 'Verona in LOVE'. Overal waren tentoonstellingen, er was een liveband op piazza erbe. Op dinsdag kon je gratis het huis van Giulietta in (heb ik dus ook gedaan, samen met Lelia) Helaas was mijn Romeo nergens te bekennen toen ik op het balkon stond ;) Verder waren de straten in de stad versierd met allemaal hartjes...

Woensdag ben ik even in Sona langs geweest, was er maar 2 uurtjes, heb alleen ff gegeten, want 's avonds moesten ze weg, maar het was leuk ze even te zien. Vanaaf ga ik er met lelia heen. Chiara doet mee aan een uitwisseling met frankrijk via school. Op dit moment zijn die fransen hier. Zij hebben er 2 in huis, dus wij slapen gewoon in Verona.

Zaterdagochtend naar de markt geweest, helaas was het niet zo lekker weer, dus werd het een klein rondje. Aan het eind van de middag met Kathrin afgesproken. Rondje door de stad gemaakt en daarna boodschappen gedaan, we gingen samen eten: risotto... hmmz als ik er zo over nadenk eet ik dat toch echt minstens een x in de week... Jammie!
's Avonds hadden we met Lelia, Daphne, Lara, Vittorio en Nicola afgesproken om uit te gaan. Weer een nieuwe plek ontdekt. Een soort mexicaanse bar waar je lekkere nacho's kunt eten!

Donderdag begint Carnavale!!! Vrijdag is er een optocht in de stad... Een collega van Kathrin heeft een kar en hij heeft gevraagd of wij op die kar willen. Het ligt er wel aan hoe het weer is, want sinds vorige week woensdag is het grijs en regent het geregeld... Je ziet nu al steeds kinderen verkleed op straat, echt schattig! Ze gooien allemaal met confetti.
Verder hebben we nog geen plannen voor carnaval. Ik ga iig NIET naar Venetie, aangezien je daar geen stap schijnt te kunnen verzetten tijdens carnaval. Dit was het weer even voor deze x.. Pff over een week is ook febrauari alweer voorbij... (nog iets meer dan een week en dan komt laus!!)

Voor jullie het weten ben ik weer thuis, dus geniet er nog maar even van!
Bacino Anne

• 20 Februari 2006 - 19:14

Jelmer:

Hee Anne, flink spektakel heh dat schaatsen!! Heb je mn foto's al ontvangen??
    xx jel

• 20 Februari 2006 - 20:42

Jose:

Hoi lieverd klinkt allemaal erg leuk! ja ik ga ook carnavallen wordt weer top! Mis je wel hoor, maar heb de black al klaar staan voor je!!! dikke kxs

• 20 Februari 2006 - 21:07

Veronique:

Hoi Anne, ik had al van je moeder gehoord dat je naar het schaatsen ging. Alsvast veel plezier toegewenst. Groetjes

• 21 Februari 2006 - 09:33

Ro:

Hee Anne!!
    Wel aso dat je naar de 1500 meter gaat!! :@ Wel heel tof om het van zo dicht bij te zien! Gaat Timmer weer winnen? Bij ons is het ook bijna carnaval :D! Veel plezier morgen bij het schaatsten en met carnaval, kuss, Ro

• 21 Februari 2006 - 10:33

Anne:

Hee jellie! heb je die foto's echt opgestuurd? Cool! Heb alleen nog niks ontvangen? Heb je het met prioriteit gedaan? XXX

Hee Ro! Timmer doet niet mee aan de 1500. Voor nederland is het: groenewold, wust en van deutekom... denk je dat we een kans maken? XXX

• 21 Februari 2006 - 14:09

Inge:

He wijffie, long time no talk! Maar ik volg je wel via internet hoor... Geniet er maar van, voor je het weet vervelen wij je weer!
    Kus, Inge

• 21 Februari 2006 - 14:09

Inge:

Kus, Inge

• 22 Februari 2006 - 11:00

Danielle:

hey wijffie
    jaja het gaat toch gebeuren ik op het internet....haha
    alles goed daar wat leuk dat je de 1500 meter gaat zien.
    ga met mark en line naar tunesie even lekker niks doen beetje zwart worden....
    dikke kus

• 22 Februari 2006 - 23:17

Sandra:

Hoi Anne! Heb je een leuke dag gehad vandaag in Turijn? Was zeker wel gaaf om daar bij te zijn. Ik krijg hier niet zo heel veel Nederlandse prestaties te zien, maar geloof dat er brons was he?!
    Geniet er nog van!! Liefs Sandra
    Liefs Sandra

• 23 Februari 2006 - 15:32

Anne:

Ok, italianen schijnen helemaal niks te begrijpen van schaatsen... Timmer deed dus wel mee (niet dat ze enig verschil maakte...) op een italiaanse site had ik de deelnemerslijst gevonden voor de 1500 m en daar werden dus alleen die andere 3 genoemd.. Maar goed, het was echt een superervaring!!! Ook al was het bij lange na niet uitverkocht, er hing echt een leuke (voornamelijk nederlandse) sfeer! Schrijf meer in mn volgende verhaaltje. Tot snel, liefs xxx