Halloween - Reisverslag uit Sona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu Halloween - Reisverslag uit Sona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu

Halloween

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne-Marije

02 November 2005 | Italië, Sona

Ciao a tutti!!!

Come è andata a scuola/ lavoro oggi? Tutto va bene? Avete fatto qualcosa di bello? Io si. Il fine settimane scorso Robin è stato qui!! è stato bellissimo di verdersi!
Lunedì era il 31 ottobre, quindi è stato Halloween... Si, qui in Italia celebrano questa festa! Dunque, sono andata in centro con daphne, lelia e kathrin. Adesso spiego (in olandese) come era:

Ik ging die avond bij daphne slapen, omdat er (natuurlijk) geen bus terug was naar het kleine plaatsje waar ik woon... Nadat we ons omgekleed hadden, zijn we naar het centrum gelopen (ongeveer 25 minuten) Daar hadden we afgesproken met lelia, kathrin en 2 van haar zwitserse vriendinnen. Hebben een wijntje gedronken in een bar tegenover Castelvecchio. Om 11 uur gingen kathrin en haar vriendinnen naar huis, want de volgende ochtend zouden die vriendinnen teruggaan naar zwitsterland. Daphne, lelia en ik wilden weten wat er gebeurde in het centrum, dus we liepen naar piazza erbe. Daar hebben we een rossini gedronken (iets van spumanti met aarbeien... Aanrader!!) We stonden buiten en wilden graag dansen... Lelia wist een leuke wijnbar (il bugiardo) dus we gingen op zoek, was nog een heel karwei. Aangezien we het niet konden vinden vroegen we aan iedereen waar het was... toen kwamen we erachter dat het gesloten was.... beetje jammer. De mensen die ons dat vertelden (paolo, paolo en paolo) waren op weg naar een barretje aan het eind van de straat en boden ons een drankje aan. Wij gingen mee (wisten anders ook niet waar we naartoe moesten) was best gezellig. Daarna zijn we met hen en nog wat anderen naar een soort discotheek gegaan in dezelfde straat als onze school (nooit geweten dat die er zat) het was een gezellige avond.

Dinsdag (1 november) is hier een feestdag, de dag van alle heiligen. Dat betekende dus geen school. Maandag hebben we l'imperfetto geleerd en vandaag hebben we daar mee geoefend. We moesten maandag een brief inleveren... was best redelijk gegaan.
Vandaag (woe) excursie gehad. Zijn naar il duomo geweest. Was een mooie dag vandaag en de excursie was interessant.

Maandag kunnen lelia en ik een kijkje nemen in het appartement en over 2,5 week gaan we dan verhuizen. Ik heb verder niet zoveel meegemaakt. Succes met school/ werk, non farti male! Divertiti ed a dopo!

Bacino, Anne

PS: wisten jullie dat
- er italianen zijn die denken dat wij in Nederland engels spreken...
- er italianen zijn die denken dat nederland ergens bij polen ligt...
(en ik maar denken dat mijn kennis van de wereld minimaal was :p )

Foto's staan op deze site!!

• 02 November 2005 - 20:10

Remon:

Hoi Anne,

Volgens mij gaat het steeds beter met je italiaans...Een goed teken. Mooie foto's trouwens. Ik mail je dit weekend even.

Groetjes Re

• 02 November 2005 - 20:53

Jen:

Jaja daar ben ik weer... Gave verhalen, hoor! Valt trouwens erg tegen dat die italianen zo dommig zijn...Maar gelukkig is de taal wel leuk, toch??? haha Kus Jen

• 03 November 2005 - 19:39

Anne:

Lijkt me leuk ré!!

Hee jen!
    De taal is zeker super! Vandaag op school was het best pittig, maar goed, ook een uitdaging! Maar vertel jij eens even: hoe was NY???!
    XxX

• 03 November 2005 - 19:55

Brenda:

He anne!

Alles goed?
    Wat leuk dat je die link stuurde... Egt heel kick dat je t gewoon doorgezet hebt daarheen te gaan! Je hebt t daar wel naar je zin begrijp ik:) Nou als ik es in de buurt ben, kom ik langs hor!!! Kusss

• 04 November 2005 - 10:37

Ro:

heee zus, volgens mij duurt het niet lang meer of je spreekt alleen nog maar italiaans ipv nederlands :P! Hoe is het weer daar nu? Vast beter dan hier, regen en niet echt warm. Dikke kus, Ro

• 05 November 2005 - 12:27

Ro & Kim:

Lieve Anne,
    wat leuk dat je het zo naar je zin hebt.zo te zien doe je goed je best want je italiaans wordt steeds beter! als je terug bent, gaan we italiaans eten en dan mag jij het bestellen! nou heel veel plezier en we mailen weer snel! liefs, dikke kus!
    Ro en Kim
    (p.s: de foto's komen er zo snel mogelijk aan!!!)

• 06 November 2005 - 13:38

Inge:

AM! wat leuk om wat van je te horen! dus je bent uiteindelijk, alsnog naar Italie gegaan, sehr gut! hoop dat alles daar goed gaat. Ik studeer nu in Utrecht, vermaak me prima! kus