Op zoek.... - Reisverslag uit Sona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu Op zoek.... - Reisverslag uit Sona, Italië van Anne-Marije Blömer - WaarBenJij.nu

Op zoek....

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne-Marije

11 November 2005 | Italië, Sona

Ciao!!

Hoe gaat het?? Hier gaat alles nog steeds goed, de studie is soms wel lastig, maar heb het nog steeds naar mn zin!! Heb deze week de toekomende tijd geleerd en het gerundio... (jaja de latijnse termen vliegen ook hier over tafel :P) Het is echt leuk om al die nieuwe dingen te leren, maar als ik niet leer, dan is het moeilijk om bij te houden. We zijn in de klas nog steeds met zn 8en. Vol, maar gezellig, soms is het wel lastig om de japanners te verstaan, omdat zij een hele andere uitspraak hebben dan wij.
Maandag ben ik met lelia bij het appartement gaan kijken! Wat een ruimte! We hebben een eigen ingang, een woonkamer (waar ook een bed staat) een slaapkamer en een eigen keuken en badkamer! In een kwartiertje lopen staan we op piazza Erbe!! (ff wat geografische/ historische opheldering: als je vraagt: "wat ik het centrum van Verona?" geeft iedereen als antwoord: piazza Bra... Dit is echter niet waar. Het officiele centrum van de stad is piazza Erbe!) Volgende week zaterdag (19 november) ga ik verhuizen! Aan de ene kant heel leuk om in de stad te wonen, maar aan de andere kant vind ik het jammer om weg te gaan bij dit gezin! Ik heb het hier echt naar mn zin (gehad). Het zal ook wel even wennen zijn om straks alles zelf te moeten doen :P Ik hoef niet in mn eentje te verhuizen, want mn mams komt me helpen! Ze komt donderdag en blijft gezellig een weekje!

Afgelopen woensdag ben ik met Daphne en Lelia op zoek gegaan naar een baan... Hmmz was moeilijker dan gedacht... We zijn eerst naar Adecco en Manpower gegaan, maar daar zeiden ze gelijk nee omdat we de taal niet spreken (pfff... hoe kunnen ze dat nou zeggen). Van Martha (= secretaresse op school) hadden we een telefoonnummer gehad van iemand die op zoek was naar mensen uit verschillende landen om dingen in hun moedertaal in te spreken (of zoiets), dus wij dachten: ha, das makkelijk... Niet dus.. deze man was op zoek naar mensen die per sempre in Verona blijven... Wederom geen succes dus. Als laatste gingen we een poging wagen bij Randstad. De man met wie we spraken zei niet eens gelijk nee!! Hij zei dat er momenteel geen parttime werk is, maar over een dag of 10 komen is de kans groot dat winkels op zoek gaan naar mensen om kerstpakketten te maken...We moeten ons CV inleveren (iemand enig idee over een cv in het italiaans?) en als hij wat heeft belt hij ons... We hopen dat het gaat lukken!

Gister ben ik even langs de opticien geweest, omdat ik een beetje last had van mn lenzen. Er is niks aan de hand, ga alleen een ander materiaal proberen. Dat is nog wel lastig, van die specifieke dingen uitleggen... Maar ik heb me weten te redden! (heb nog altijd mn handen en voeten... opvallend trouwens, hoeveel italianen hun handen gebruiken als ze spreken)

Vanavond ga ik met Daphne, Lelia (en een engelse vriendin van haar die dit weekend hier is), Kathrin, Niki, Brittany en Fumi uit eten! Weten nog niet waar... Maar het is wel zeker dat we daarna naar Via Roma trentatre (= bar) gaan. Kathrin heeft namelijk een oogje op de barman!! Heheh.
Voor morgen heb ik nog geen plannen. Zondag ga ik naar een lunch van het orkest waar Chiara en Federica in spelen. Wel raar hoor, het laatste weekend hier. Heb me de afgelopen tijd echt heel thuis en welkom gevoeld... Maar goed, zoals ze hier ook al zeiden: ik ga nog niet weg uit Italie, dus ik zal ze zeker nog wel zien!

Dat was het weer even voor deze keer. Jullie zijn weer een beetje op de hoogte.. Hoe gaat het met jullie?? Wil graag op de hoogte blijven van wat jullie doen, dus berichtjes zijn altijd welkom!! :)
Tot snel, bacino, Anne

PS: Jen, per favore, puoi racontarmi come era a New York? Hai fatto le photografie? Voglio vederle!!! XxX

PPS: heb net ff wat foto's geplaats... vandaag met lelia gemaakt. Het was een mooie dag en we gingen een rondje lopen door de stad!

• 12 November 2005 - 06:32

Annekim:

Hey anne!
    Jij gaat het wel redden hoor als je gaat verhuizen...ik moet hier in Aus voor mezelf zorgen en dat bevalt me prima! Dus als IK het kan moet het voor jou helemaal een makkie zijn! :) Pas goed op jezelf..en blijf schrijven!

kusjes

• 13 November 2005 - 09:56

Ro & Kim:

Lieve Anne! wat leuk dat je moeder komt helpen met verhuizen! hier is alles goed. Ro en ik hebben het erg druk met werk, maar is wel leuk! de foto's komen eraan! echt echt waar!
    veel plezier en suc6 met verhuizen.
    dikke kus!
    Ro & Kim

• 13 November 2005 - 11:23

Anne:

Hee R & K!!
    ik zit al weken met smart te wachten op jullie foto's... hihi geintje, take your time, maar ben wel erg benieuwd!!
    XxX

• 13 November 2005 - 15:25

Silvie:

He Anne!
    Wel leuk hoor om strax je eigen stekkie te hebben! In januari mag ik het met eigen ogen bekijken... ZIN IN!!! Veel succes met verhuizen en even lekker genieten van je mammie!
    Liefs Silvie.

• 13 November 2005 - 15:33

Reetje:

Hoi Anne, Ik denk dat je in de horeca, Hotels en restaurants de meeste kans maakt, omdat ze daar makkelijk 'zwart' betalen. Met een beetje brutaliteit kom je zeker een heel eind. Verder zou je kunnen denken aan import-export bedrijven op de luchthaven al is dat wat moeilijker. Ik zou dinsdag voor je kunnen informeren of je kan werken voor American Airlines, maar ik weet niet zeker of zij een kantoor hebben op de luchthaven bij jou in de buurt...Ik ben bang van niet. Met mij gaat verder alles goed. Druk met mijn nieuwe baan en afronding van mijn studie. As vrijdag moet ik mijn marketingpplan inleveren (van de Beertender...lekker hoor dat Zoeterwouds bier!) dus daar ben ik deze week nog wel even zoet mee.
    Veel succes en sterkte en tot snel weer.
    Groetjes, Remon

• 14 November 2005 - 12:21

Annemieke:

Heey an, leuk om te horen dat alles goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt daar! gelukkig ook genoeg leuken meiden om leuke dingen te doen! Hier gaat alles gewoon zijn gangetje er is niks nieuws gebeurd behalve dat Annelinde haar tweede kind heeft haha! Leuk dat je moeder komt! Dikke kxs miek

• 14 November 2005 - 16:31

Anne:

waaaaaaaaat.... heeft ze haar 2e kind...? ik dacht wel een x gezien te hebben dat ze weer zwanger was, maar wist het niet zeker... jongen of meisje??
    XxX